Desert prajitura cu crema ganache

de Lavinia in Prajituri, 21 Apr 2013 | 43112 vizualizari

 

Va doresc o duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 550 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida

Sirop:

  • 2 pahare de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema ganache:

Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam in continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate, apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de min (facem testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat, adaugam crema (mai oprim cateva linguri), iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore, apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Superba" (2)